EVENEMENTEN - Thor Vonkt: Verplaatst

Thor Vonkt: Op zoek naar een nieuwe datum!

Aan de tafel gezeten, brainstormen, een corona-proof en waardige vervanger voor de Sint-Martinusstoet uitdenken. Thor Vonkt stond bijna op punt om aangekondigd te worden aan het grote publiek. En toen keerde de situatie heel plots en gingen de besmettingen snel de hoogte in. Zo erg dat zelfs de corona-proof editie niet meer veilig kan doorgaan op 6 en 7 november. Heel jammer! Maar van uitstel komt zeker geen afstel! Het idee werd even terug opgeborgen tot het moment zich zou aanbieden waarop we nieuwe plannen zouden kunnen maken.

En dat moment is er gekomen! Vandaag keurde het schepencollege een nota goed om Thor Vonkt te verplaatsen naar 19 en 20 februari 2021.

We weten niet hoe de corona-cijfers tegen dan evolueren, maar we durven voorzichtig hopen dat we tegen eind februari toch al in betere tijden zitten. We beseffen hoe dan ook dat er in die periode hoogstwaarschijnlijk nog voorzichtigheid en oplettendheid nodig zal zijn. Het is dan ook de bedoeling om er een bescheiden corona-proof evenement van te maken.

Een alternatief voor de stoet en pleinshow

Omwille van de huidige gezondheidsvoorschriften op federaal en lokaal niveau rond het Coronavirus, is het niet mogelijk om de Sint-Martinus viering op 7 november te laten plaatsvinden zoals we dat jaarlijks doen. Een stoet en het aansluitend programma op het Cosmogolemplein zijn niet corona-proof te organiseren. Dienst Evenementen ging op zoek naar een alternatief dat beter aansluit op de huidige situatie.

2020.09.30 - Sint Martinus Stoet.jpg
We verhuizen naar Thor voor ‘Thor Vonkt’

De bezoekers zullen dit jaar zelf een wandeltocht doen doorheen het Thorpark. De wandeling wordt gesplitst in twee delen en de route zal langs enkele vuurinstallaties en elementen passeren. Tussen de twee delen kan men genieten van een vuurshow aan het passerelle gebouw dat dienst doet als decor. De artiesten zullen van binnen in het gebouw naar buiten toe spelen, waar het publiek zich bevindt. Na de wandeling kan je terecht in en rond Thor Central voor een hapje en een drankje.

2020.09.30 - Sint Martinus vuurshow.jpg
Praktische info

Je kan de wandeling in Thor gratis komen doen op vrijdag 19 en zaterdag 20 februari. De wandeling duurt ongeveer een uur en het programma loopt telkens van 17u tot 21u. Je moet je wel vooraf even inschrijven!

MRTN9862-3.JPG
Toon Vandeurzen