DOSSIER SHOPPING 2: Stad Genk heeft toekomstplannen voor Shopping 2

Shopping 2 is een belangrijke schakel in de Genkse winkelroute.

Shopping 2 is een private ontwikkeling met winkelruimte op het gelijkvloers en op de eerste verdieping. Bovenop die winkelruimte bevinden zich enkele appartementen. Door zijn ligging op de hoofdkoopas van de Genkse shoppingzone is de uitstraling van Shopping 2 van cruciaal belang voor de profilering van Genk-centrum als aantrekkelijke winkel- en verblijfszone.

2020.01.30 - Plannen Shopping 2 TV.jpg

Shopping 2 was ooit een sfeervolle zone met veel kleine, lokale winkels. De laatste jaren kampt het shoppingcenter echter met leegstandsproblemen. Bovendien is het gebouw aan renovatie toe. Om dit aan te pakken, werd op maandag 27/01/2020 tijdens de Algemene Vergadering een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met ruime meerderheid goedgekeurd tussen de stad en de 121 mede-eigenaars.

Er zijn 3 mogelijke pistes om Shopping 2 nieuw leven in te blazen.

Binnen het toekomstplan worden dus meerdere scenario’s uitgewerkt. De scenario’s variëren van een renovatie tot een wezenlijke transitie van het gebouw. Vanuit Vlaanderen wordt het toekomstplan gesteund in de vorm van een subsidie voor het uitwerken van een project waarbij wonen en werken in een nieuwe visie verweven worden.

Binnenkort zitten voorzitter, syndicus en de stad samen om de overeenkomst uit te voeren.

Toon Vandeurzen