JEUGD - Zomerkamp

Vakantieterras Zomerkamp wordt hét alternatief op de festivalzomer voor Genkse jongeren!

Door de corona-crisis zagen veel jongeren hun vakantieplannen in het water vallen. Festivals lieten één voor één weten dat ze een jaartje zouden overslaan en het was ook lange tijd onzeker welke andere plannen nog wel zouden kunnen doorgaan. Reizen en uitstappen zullen hoe dan ook in een andere sfeer gebeuren dan wat we in gedachten hadden bij het plannen van onze zomer.

De dienst Jeugd ging daarom meteen aan de slag om de jongeren een zomer vol activiteiten te garanderen waar ze met vrienden in bubbels zouden kunnen afspreken. En ze kwamen met het perfect alternatief op de festivalzomer: Zomerkamp!

2020.06.25 - Zomerkamp Banner.jpg
Zomerkamp is gewoon gezellig samenzijn met je bubbel.

Van 3 juli tot en met 30 augustus kunnen jongeren genieten van een uitgebreid programma op het evenementenplein Cosmogolem. Het zomers vakantieterras voor en door jongeren wordt volledig coronaproef georganiseerd en is gratis toegankelijk van donderdag tot en met zondag mits reservatie. Gedurende de hele zomervakantie kunnen jongeren genieten van zomerse drankjes, muziek en spel.

De stad werkt hiervoor samen met een reeks jonge partners om een lijvig programma uit te werken met voor elk wat wils. Met de hulp van onder andere Jeugdhuis PAND, Bruis, Huiskamer, KRT, Twenty Second Vintage, Matinée, Domage, Goeie Jongens, Block Party, Chillambas, BeGenkers, OverKop en Genkse jeugdverenigingen zal Zomerkamp steeds van donderdag tot en met zondag open zijn voor publiek.

Zomerkamp zorgt er bovendien voor dat de Genkse jeugdverenigingen op die manier toch een aangepast aanbod kunnen voorzien en inkomsten krijgen die ze door corona anders volledig mislopen. De partners zorgen immers voor bediening aan de bar en ontvangen een percent op de drankinkomsten.

Het terrein wordt ingedeeld in 3 zones: de Klub, de Hut en het Strand. Je kan er genieten van zittende concertjes, gewoon gezellig terrassen of zelfs beachvolleyballen. Zomerkamp draait om gezellig samenzijn met je bubbel.

GOS en AFF op Zomerkamp

Zomerkamp zorgt trouwens voor nog een unieke samenwerking: Genk On Stage en Absolutely Free Festival slaan de handen in elkaar voor een wekelijkse concertreeks. Gedurende acht donderdagen brengen beide festivals artiesten naar Zomerkamp voor concerten waar festivalgangers met hun bubbel van kunnen genieten.

GOS en AFF brengen hun spirit naar het Evenementenplein en dat met bekend en lokaal talent. Genk On Stage pakt uit met onder andere Blackwave, Don Luca en Portland. Absolutely Free Festival gaat voor een gedurfde ontdekkingsline-up met BeraadGeslagen, Susobrino, IKRAAAN en anderen.

Line-up:

  • 9 juli: blackwave.

  • 16 juli: Susobrino + IKRAAAN

  • 23 juli: Portland

  • 30 juli: BeraadGeslagen

  • 6 augustus: Don Luca (try-out)

  • 13 augustus: Meskerem Mees + Aster

  • 20 augustus: EMY

  • 27 augustus: Willy Organ + Pilkington United

De tickets zullen steeds de maandag voor het concert vanaf 10u beschikbaar gesteld worden.

2020.06.25 - Zomerkamp samenwerking GOS en AFF.jpg
Coronaproof plezier

Zomerkamp wordt zo veilig mogelijk georganiseerd. Het terrein is afgebakend zodat er maximum 200 personen toegelaten kunnen worden. Er wordt gewerkt met een reservatiesysteem waarbij jongeren tafels (van 2 tot 10 personen) kunnen reserveren voor hun bubbel. Bezoekers worden gevraagd om zich te ontsmetten bij de ingang en ook tafels en stoelen zullen ontsmet worden. Dansen en tooghangen zal helaas nog niet kunnen.

Om helemaal coronaproof te zijn, werkt het terrasconcept met het cashless betaalsysteem Payconiq en worden er stewards ingezet om de social distance buiten de bubbels te garanderen.

Ondanks deze regels willen we ervoor zorgen dat jongeren ongedwongen kunnen genieten van Zomerkamp om zo de afgelopen maanden achter zich te kunnen laten.

Klaar voor de zomer!

Met Zomerkamp zijn we klaar om de zomervakantie in te gaan! We starten met een openingsweekend op 3 en 4 juli en testen het Zomerkamp om volledig operationeel te zijn half juli.

Like de facebookpagina van Zomerkamp Genk en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en activiteiten: https://www.facebook.com/Zomerkamp-Genk-102937951477165 .

Voor meer info en tickets kan je ook terecht op www.zomerkampgenk.be




Toon Vandeurzen