JEUGD - Zomerblokbar 2020

Eerste hulp bij tweede zit

De zomer is halverwege en dat betekent dat we stilletjes aan vooruit moeten kijken naar het nieuwe schooljaar. Met de huidige temperaturen is het extra moeilijk om je in te beelden dat je binnenkort weer achter de boeken en schoolbanken moet kruipen, maar voor sommigen onder ons komt het nog veel sneller dichterbij want zij moeten zich nog door die tweede zit zien te slaan.

Om ook deze studenten een rustige (en koele) studieruimte aan te bieden, wilt de Genkse jeugddienst opnieuw een Blokbar inrichten. Een plek waar studenten terecht kunnen om zich in stilte voor te bereiden op de examens, waar er bovendien rekening gehouden wordt met de geldende coronamaatregelen.

Coronaproof blokken

In de Blokbar zullen er regels en maatregelen gelden die ervoor zorgen dat men veilig kan komen studeren. Zo geldt er een circulatieplan met één ingang en één uitgang, de tafels staan ruim uit elkaar en de stoelen worden zo geplaatst dat studenten steeds met hun rug naar elkaar toe zullen zitten.

De zaal, toiletten en gang worden dagelijks gepoetst en ook de tafels en stoelen zullen regelmatig ontsmet worden om de hygiëne te garanderen. Bij het betreden van het gebouw is men bovendien steeds verplicht om de handen te ontsmetten

De dienst Jeugd zorgt voor een poule van permanentieverantwoordelijken die aanwezig zijn in de zaal om de aanwezigen attent te maken op het naleven van de regels en maatregelen.

Nieuwe locatie

Om de zomerblokbar een plaats te geven contacteerden we enkele locaties, maar de gekende zalen waren helaas niet beschikbaar in de voorgestelde periode. Daarom verhuizen we met de Blokbar naar een nieuwe locatie: ‘T Kapelleke in Oud-Waterschei.

De Blokbar start op maandag 17 augustus tot en met vrijdag 4 september en zal dagelijks geopend zijn van 9u tot 18u, behalve in het weekend. Omdat de capaciteit beperkt is, is het verplicht om een plekje te reserveren. Meer info en reserveren kan via https://www.jeugdingenk.be/studeren.

Succes!

2020.08.11 - Blokbar 2e zit2.png
Toon Vandeurzen