Goud G(l)oed Genk

Tijdens de eindejaarsperiode willen we als stad inzetten om de straten, de pleinen en het shoppen gezelliger te maken. Vorig jaar zijn we begonnen met een alternatief eindejaarsconcept ‘licht in de stad’ om meer licht te brengen in donkere tijden en een gezellig en warm Genk te creëren. We lanceerden dit initiatief als: Goud G(l)oed Genk.

We gaan van start op 4 december met 5.000 ambachtelijk bereide speculoos en 2.000 clementines die door de pieten worden uitgedeeld. Om in te zetten op de korte keten is de speculoos gemaakt door ene lokale bakker en ook de clementines zijn lokaal aangekocht.

Daarnaast zijn er nog tal van initiatieven om het einde van het jaar, de gezelligste periode van het jaar te maken:

  • Sfeerverlichting zal ook dit jaar niet ontbreken, we voegen zelfs nog extra elementen toe.

  • Kerstbomen worden verspreid over het centrum, de Vennestraat, de Stalenstraat, de Hoevenzavellaan en worden voorzien van gouden kerstballen.

  • Etalages worden ingekleed met spreuken met songteksten die een link hebben met goud, warmte of licht.

  • In de Molenstraat worden er een 10-tal gouden ballen aangebracht.

  • Het hele Goud G(l)oed Genk wordt doorgetrokken naar de schaatsbaan en de chalets.

Dat is zelfs nog niet alles, want we doen ook weer een leuke actie om handelaars en horeca van Genk in de kijker te zetten. Wie shopt of consumeert voor minimum 10,00 EUR, zal kunnen sparen voor een gouden munt. Met die gouden munt kan je terecht in shopping, 1 shopping 2 of shopping 3 om aan de automaat je munt in te wisselen voor een leuke prijs. Op die manier willen we het winkelhieren nog eens extra in de verf zetten voor de feestdagen.

Toon Vandeurzen