EVENEMENTEN - TekSTIEL

Een boost voor de horeca.
— Quote Source

Op 8 mei mag de horeca hopelijk opnieuw opstarten. Als stad weten we dat deze sector het enorm zwaar gehad heeft en daarom nemen we verschillende maatregelen om hen een extra ondersteuning te bieden. Meer ruimte voor de bestaande terrassen, bijkomende locaties voor een terrasuitbating en een subsidie om te investeren in een coronaproof en sfeervol terras geven de uitbaters de mogelijkheid om meer klanten te laten aanschuiven aan hun tafels.

109334913_3387896821273184_5022893755832215287_n.jpg

Als stad gaan we zelf ook zorgen voor extra gezelligheid en een sfeervolle inrichting van de straten. Om de horeca een boost te geven zullen enkele straten in het centrum van juni tot september 2021 ingekleed worden als sfeerstraat. Gezien een groot aantal grote zomerevenementen niet kunnen plaatsvinden onder de normale vorm, worden er via deze vrijgekomen budgetten alternatieven uitgewerkt die een extra sfeer en beleving toevoegen aan Genk.

Een vlaggenlijn voor de Stationsstraat
— Quote Source

Momenteel wordt er gewerkt aan een identiteit voor de Stationsstraat als sfeerstraat. Eén aspect daarvan is et uithangen van een vlaggenlijn doorheen de straat. Cliché, hoor ik je denken? Integendeel!

Stationsstraat.png

Dienst Evenementen ging een samenwerking aan met de vrijwilligers van tekSTIEL, een project van het Vrouwencentrum in Genk, voor het realiseren van een vlaggenlijn van maar liefst 250 meter lang. De vrijwilligers van tekSTIEL ontvangen bij hun thuis elk een pakket met het nodige materiaal, zodat ze individueel aan het project kunnen meewerken. Deze vrouwen doen dit geheel op vrijwillige basis.

Textiel.jpg

Nog altijd niet onder de indruk? Wat als ik je zeg dat de vlaggenlijn volledig gemaakt zal worden uit recuperatiemateriaal! Duurzaamheid, verbinding, Genkse diversiteit en ambachtelijke kwaliteit in één vlaggenlijn!

DAT is Genk.

Toon Vandeurzen