EVENEMENTEN - Deze zomer terug Zondagsmarkt in Genk!

Dit jaar kan het weer, maar wel in aangepaste vorm!

De zondagsmarkt is in Genk sinds de eerste editie in 1977 één van de grootste en populairste rommelmarkten van Vlaanderen. Standhouders, kijker en kopers komen van ver over de stadsgrenzen afgezakt naar de Genkse centrumstraten om iets op de kop te tikken of te genieten van animatie en randactiviteiten. Vorig jaar werd de markt noodgedwongen geannuleerd wegens corona. Dit jaar kan het wel weer!

Van 11 juli tot en met 29 augustus zullen er opnieuw zondagsmarkten plaatsvinden in Genk, zij het in een aangepaste vorm. Zo is er plaats voor maximum 300 standhouders, moeten bezoekers een eenrichtingsroute volgen en zijn er geen muzikale acts of straatanimatie.

Het overlegcomité gaf op woensdag 9 juni groen licht voor de organisatie van rommelmarkten. Achter de schermen was ons team al langer bezig met de voorbereiding; wij zijn er dus helemaal klaar voor!

Sfeerbeeld - klein.jpg
Veiligheid voorop!

De editie van 2021 zal dus iets anders verlopen dan de zondagsmarkten zoals we ze kennen. We kunnen deze zomer helaas geen muzikaal aanbod voorzien, maar onze gezellige terrassen in het centrum maken dit ruimschoots goed. De standen komen uitzonderlijk aan één kant van de straat te staan. Zo kunnen we bezoekers én standhouders de nodige ruimte en afstand garanderen.

Het aanbod zal hierdoor iets kleiner zijn, maar blijft de moeite waard. Normaal hebben we een 700-tal standhouders, nu zij dat er maximum 300. Bezoekers volgen een eenrichtingsroute voor een vlot en veilig verkeer tussen de standen. We voorzien ook verschillende in- en uitgangen.

Dankzij onze ervaring met de donderdagmarkten, die een groot stuk van de coronaperiode veilig konden plaatsvinden, weten we dat dit perfect mogelijk is. Heel de zomer volgen we de coronamaatregelen nauwgezet op en sturen we bij indien nodig.

Sfeerbeeld 2 - klein.jpg
Praktische info.

Standhouders kunnen nu al online inschrijven via www.genk.be/zondagsmarkten. Een standplaats kost 9 euro per plaats per zondag en is ongeveer 6m².

De zondagsmarkt is toegankelijk van 9 tot 13 uur en een bezoek is zoals steeds helemaal gratis!

Sfeerbeeld 3 - klein.jpg
Toon Vandeurzen