ECONOMIE - Financiële injectie in Genkse handel en horeca

De corona crisis heeft er hard ingehakt bij onze handels- en horecazaken. Verplichte sluitingen en beperkingen in shop- en consumptiemogelijkheden hebben een zware impact gehad op de omzetten van onze ondernemers.. Ik schrijf dit telkens met veel pijn in mijn hart.

MAAR, gelukkig hebben we goed nieuws!

Na de € 3.000.000,00 die via de ‘Doe es Genk’-geschenkkaart in de lokale economie werd geïnvesteerd, willen we als stad bijkomende inspanningen doen om onze handels- en horecazaken verder te ondersteunen.

Het zit namelijk zo..

De lancering van de € 45,00 ‘Doe es Genk’-geschenkkaart viel samen met de 2de lockdown. Niet-essentiële handel- en horecazaken moesten de deuren verplicht sluiten en hebben een stuk van de financiële steun mislopen.  Om deze zaken verder te ondersteunen willen we een bijkomende injectie van € 225.000,00 in de lokale economie investeren die we via een hefboomsysteem willen laten landen op een totale bijdrage van minimaal € 1.125.000,00! Dit bedrag is specifiek gericht op de handelaars en horecazaken die het meest te lijden hebben gehad tijdens de voorbije maanden. De weging zal gemaakt worden op basis van de impact door gedeeltelijke/volledige sluiting tijdens de 2de lockdown die gelijktijdig liep met de lancering van de € 45,00-bon.

Hiermee hopen we om de ondernemers die de meeste financiële impact hebben gehad, het meest te kunnen ondersteunen.

Toon Vandeurzen