JEUGD - Sprookjestocht 2020

Sprookjestocht omdenken

We hebben het al vaak moeten doen dit jaar. Evenementen omvormen naar corona-proof activiteiten, zonder de identiteit ervan kwijt te geraken. Eén van de terugkerende evenementen die in deze periode steeds op veel bezoekers mag rekenen, is de Sprookjestocht. Maar ook die valt moeilijk te organiseren in haar oorspronkelijke opzet. De gezamenlijke wandeling doorheen het Molenvijverpark en Heempark die de bezoeker langs echte sprookjestaferelen brengt, zou niet veilig zijn voor zowel de bezoekers als de artiesten. Opnieuw een uitdaging dus: de sprookjestocht ‘omdenken’!

Peter Pan.jpg
De Sprookjestocht 2.0

De dienst Jeugd stelde voor om er een fysieke wandeltocht van te maken, waarbij op een uitgestippelde route de sprookjes ontdekt kunnen worden. Niet zo heel anders als anders, zou je denken. Maar deze keer worden de voorbereide toneelstukjes, dans- en zangacts gefilmd, opgenomen en gemonteerd. De video’s worden nadien gelinkt aan QR-codes die verspreid worden doorheen de route in de Molenvijvers, Het Heempark en omgeving. Bezoekers kunnen aan de hand van pijlen en een plattegrond de route aflezen en zo de 12 sprookjes gaan ontdekken. In elk filmpje is er bovendien een letter of woord te vinden die samen een zin vormen. Wandelaars kunnen de zin insturen om zo een prijs te winnen.

Niet meer beperkt tot één weekend

Vanaf 1 november zal de wandeltocht openen en kan je dus met je bubbel op pad om de sprookjes te ontdekken.

De tocht zal blijven staan tot het einde van de kerstvakantie! Genoeg tijd dus om eens te komen wandelen en te genieten van de gekende sprookjes in een modern kleedje!

Sneeuwwitje.jpg
Toon Vandeurzen