EVENEMENTEN - Sinterklaas 2020 - Livestream!

Van Sintshow naar Sintfilm

In het verleden organiseerde onze dienst Evenementen tweejaarlijks een Sintshow in de Limburghal. Deze samenwerking met onze Genkse sint, Jos Geussens en vzw ANIMO, werd altijd enthousiast onthaald en mocht steeds op veel blije gezichtjes rekenen.

Vorig jaar wierp de organisatie het over een andere boeg en werd er voor het eerst een Sintfilm voorgesteld. De film was een groot succes en het idee kwam om dit niet tweejaarlijks maar jaarlijks te doen. Ook in 2020 zou er dus een Sintfilm getoond worden. Maar toen kwam Corona…

Sinterklaas en pieten.jpg
Hij komt, hij komt! Live in je huiskamer!

Omdat er dit jaar al zoveel evenementen en activiteiten helaas weggevallen zijn, ging de vereniging toch op zoek naar een coronaproof alternatief. Dit werd gevonden in een livestream die de Sint rechtstreeks tot bij jou in de huiskamer brengt!

Deze interactieve show laat jong en oud binnen kijken bij Sinterklaas. De kijkers krijgen een mooi decor te zien en maken kennis met Conchita en zwarte piet. De Sint zingt enkele van zijn gekende liedjes en zijn meid Conchita bakt koekjes die kinderen in de lockdown ook kunnen maken. Enkele kortfilmpjes en de mogelijkheid tot het live stellen van vragen maken er een mooie show van die ongeveer een uurtje zal duren.

Pak wat lekkers, zorg voor een goede internetverbinding en zet je klaar met het hele gezin!

De livestream zal doorgaan op zaterdag 28 november om 16u en zondag 29 november om 11u en is speciaal bedoeld voor alle Genkse kinderen. Om de livestream te bekijken, moet je niet inschrijven. Via de link, die we op de facebook en website van stad Genk zullen delen, kom je rechtstreeks bij de Sint terecht. Super gemakkelijk dus!

Heb je trouwens een vraag voor de Sint en wil je die live tijdens de show stellen? Laat het ons zeker weten! Elke dag krijgen 7 gelukkige kinderen een rechtstreekse verbinding met Sinterklaas en kunnen hem zo even persoonlijk spreken tijdens de livestream!

Maar ook andere kinderen kunnen hun vragen aan de Sint stellen, tijdens een extra vragenuurtje op dinsdag 1 december. De burgemeester en ik ontvangen Sinterklaas die dag op het stadhuis en zullen van 17u30 tot 18u30 een extra livestream via facebook doen, waardoor alle Genkse kinderen de kans krijgen om vragen aan hem te stellen.


Sintshow online 1.png
Toon Vandeurzen