DOSSIER CORONA - SOS Verveling

#Jeugdblijfinuwkot

In Genk is er een groot vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren. Dat aanbod wordt nu erg getroffen door de maatregelen die genomen werden om de verspreiding van Corona tegen te gaan. De vraag om in je kot te blijven wordt steeds moeilijker te beantwoorden als de verveling toeslaat. Daar wilden we als stadsbestuur iets aan doen! De stad en heel wat andere organisaties sprongen meteen achter hun computer om de jeugd in huis te houden, want zo houden we het samen vol tegen Corona!

2020.04.01 - Samen tegen corona.jpg
Organisaties geven knutseltips, lanceren uitdagingen en houden workshops.
Allemaal online!

GIGOS staat voor je klaar in de wijk
Bij jeugdwelzijnswerk Gigos kwamen ze met een online aanbod om de kinderen, tieners en jongeren uit de Genkse wijken te entertainen. Elke dag spelen ze online spelletjes en dagen ze de jeugd uit met allerhande opdrachten via Whatsapp, Facebook, Instagram en TikTok. Ook jij kan hieraan deelnemen! Hoe doe je dat? Zoek op de sociale media GIGOS Jeugdwelzijnswerk, volg hen en stuur een berichtje met je naam, leeftijd en je woonwijk.

Villa Basta trekt de voorraadkast open
Ben je graag creatief bezig? Dan is de Voorraadkast van Villa Basta iets voor jou! Via de website voorraadkast.villabasta.be lanceren zij leuke uitdagingen, muzikale experimenten, DIY-projecten en activiteiten die dagelijks uitgebreid en aangevuld worden.

Chiro of Scouts? Nu even geen concurrenten meer!
Zit je bij de Chiro of Scouts, dan weet je dat het weekend niet compleet is zonder de jeugdbeweging. Dankzij de facebookgroep ‘De Online Jeugdbeweging’ moet je geen enkele activiteit missen! De Genkse jeugdbewegingen zetten zich bovendien volop in voor ‘Genk Helpt’ en dragen zo hun steentje bij om anderen in deze moeilijke tijden te helpen met boodschappen of klusjes. Wat een toppers!

2020.04.01 - Genks jeugdaanbod Corona.jpg
Toffe tips voor binnenhuispret!
2020.04.01 - tips.jpg

Houseparty-App
Met deze app zie je al je vrienden online en bouwen jullie samen - ieder in zijn kot - een feestje!


Jeugdhuis PAND:
Elke vrijdagavond doet het Genkse jeugdhuis een livestream met dj-sets. Volg hen op Facebook en Instagram!


Tussen Kunst en Quarantaine:
Ben je een beetje creatief aangelegd? De instagrampagina @tussenkunstenquarantane geeft je grappige uitdagingen! Wie kan op de meest originele manier beroemde kunstwerken nabootsen?

Nood aan een babbel? Vragen? Blijf er niet mee zitten!

Komen de muren op je af en heb je het gevoel dat het allemaal wat veel wordt? Hier kan je terecht voor een luisterend oor en tips:

OVERKOP in Jeugdcentrum Rondpunt 26 - hulpvragen via genk@overkop.be, facebook en instagram. Like en doe mee aan de spelactiviteiten!

Jongerentelefoon Awel - www.awel.be, chat, mail of bellen naar 102!

JAC - Jongerenonthaal van CAW Limburg - www.caw.be, chat, mail of bellen naar 011 85 00 05

2020.04.01 - bel mail chat.jpg
Ook ouders kunnen nood hebben aan tips in deze uitzonderlijke periode.

Campus O³ - info@campuso3.be of bellen naar 089 36 79 40
Ze zijn elke werkdag bereikbaar van 9u tot 17u voor al je vragen, twijfels of zorgen over de opvoeding.

Kind & Gezin - 078 150 100

Geef de facebookpagina’s van Campus O³, Kind & Gezin en Kind & Taal een like. Ze staan regelmatig voor je klaar met info, advies, verhalen, knutseltips, recepten en zoveel meer!

Toon Vandeurzen