JEUGD - DOEMA

Een projectsubsidie om iets op poten te zetten voor de jeugd

Sinds 2019 startte jeugd Genk met ‘DOEMA’ om de jeugd een handje te helpen bij het uitwerken van hun project of idee. Op verschillende manieren kunnen jongeren bij de jeugddienst terecht om hulp te vragen voor een creatief en leuk idee of project voor de jeugd.

DOEMA biedt hulp in diverse vormen bij het vervolledigen van de puzzel die het project met zich meebrengt. Dit kan inhoudelijke hulp zijn, die gaat van planmatig werken, over info rond regels en wetgeving tot het aanleveren van contacten. Daarnaast wordt er ook logistieke ondersteuning aangeboden in de vorm van bijvoorbeeld het gratis uitlenen van materialen. Tenslotte kan DOEMA ook een financiële ondersteuning bieden tot wel 3000 euro!

Om een subsidie en hulp aan te vragen zijn er natuurlijk enkele voorwaarden. Zo moet de groep aanvragers bestaan uit minimum 3 kinderen of jongeren tussen 6 en 30 jaar. Het project moet bovendien in Genk plaatsvinden en vanzelfsprekend ook gericht zijn op jongeren.

Wat kan je doen? Neem een voorbeeld aan je voorgangers of bedenk iets helemaal anders!

In 2019 werden er al enkele leuke ideeën naar voren gebracht en uitgewerkt. De projecten van 2020 staan momenteel even on hold, maar achter de schermen wordt er wel steeds verder gewerkt om op te starten van zodra dit weer mogelijk is.

Hieronder een overzicht van alle projecten van 2019:

  • Goeie Jongens

  • District Divisie

  • Debattle XL

  • Zeepkistenrace Boxbergheide

  • Respect My Style 3rd Edition

2020.04.15 - Doema - District divisie.jpg
2020.04.15 - Doema - Zeepkistenrace.jpg

Al heel wat jeugdbewegingen en jongerengroepen vonden dus hun weg naar de jeugddienst om een DOEMA-projectsubsidie aan te vragen. Heb je zelf ook zo’n leuk idee of een project in je gedachten, maar weet je niet helemaal hoe je hiermee verder moet? Of zou je toch nog wat extra’s kunnen gebruiken? Aarzel niet om een kijkje te nemen op de website https://www.jeugdingenk.be/doema en neem snel contact op. De jeugddienst bekijkt heel graag welke mogelijkheden er zijn!

Toon Vandeurzen