KATTEVENNEN - De belevenisvolle route

Het buitenaanbod op Kattevennen versterken.

Kattevennen, één van de toegangspoorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen en een groene oase met tal van activiteiten voor de bezoekers. Toch vond vzw Kattevennen het tijd om het buitenaanbod nog meer te versterken.

Om die reden namen zij in januari 2018 contact op met kab. Mathilde Geens en gaf hen de opdracht om een concept te ontwikkelen voor een belevenisvolle wandelroute. Het uitgewerkte concept werd op 10 oktober 2019 voorgesteld aan de gemeenteraad en door hen goedgekeurd.

2020.04.02 - Kattevennen wandelplan2.JPG
Spelenderwijs de route ontdekken

De wandeltocht van ongeveer 4,5 kilometer passeert langs de mooiste plaatsen van Kattevennen. De route vertelt een verhaal over de stokkemannen. Deze letterlijke ‘mannen van hout’ zijn op verschillende plaatsen, in diverse houdingen en in grote en kleine vorm te vinden op het pad. Door het pad te volgen, kan de wandelaar de stokkemannen ontdekken en leren kennen.

Staande stokkenman.jpg
Nog een stapje verder

De belevenisvolle route is te ontdekken op 2 manieren. Je kan vrij wandelen op het parcours en zo de personages leren kennen aan de hand van hun identificatieplaatje. Iedere Stokkeman heeft een naam en een paspoort dat je vertelt wat hen zo specifiek maakt. De richting van de route wordt aangegeven door wegwijzers die een beetje lijken op de stokkemannen, maar kleiner van formaat.

2020.04.02 - Kattevennen wandelaars.png

Maar bezoekers, families met kinderen of klassen, kunnen ook een stapje verder gaan en de stokkemannen nòg beter leren kennen. Dit betalende onderdeel van de route biedt bovenop de wandeling ook een kortverhaal aan. Het verhaal verbindt de stokkemannen met elkaar en geeft de kinderen een uitdaging die zorgt voor een extra dimensie aan de wandeling. Ze leren in het verhaal meer over wie of wat de stokkemannen zijn en krijgen een opdracht die ze tijdens hun ontdekkingstocht moeten oplossen.

De stokkemannen staan alvast klaar om hun eerste bezoekers te ontmoeten. Kom je snel eens langs?

Stokkenman met toeter2.jpg
Toon Vandeurzen