JEUGD - Blokbar

Een rustige studieplek tijdens de zomerblok

Net zoals de voorgaande blokperiodes zal de Genkse jeugddienst opnieuw een rustige studieplek inrichten voor jongeren die hier tijdens de zomerblok nood aan hebben. Deze keer zal dat echter iets anders gebeuren, omdat er rekening gehouden moet worden met de corona maatregelen en eventuele versoepelingen.

De Blokbar zal doorgaan in jeugdcentrum Rondpunt26 en zal op 25 mei de deuren openen. Studenten kunnen er dagelijks van 9u tot 18u terecht en dit tot en met vrijdag 26 juni. Op zondagen wordt er een rustdag ingelast.

In het jeugdcentrum kunnen we plaats bieden aan 50 personen. Er wordt momenteel nog bekeken hoe en waar we terecht kunnen om de capaciteit te verhogen voor het geval de nood hoger is.

De Blokbar zal door stad Genk voorzien worden van een voldoende zwaar wifinetwerk, een stroompunt per tafel en dagelijks onderhoud van de gebruikte ruimtes. We zullen beroep doen op vrijwilligers om toezicht te houden tijdens de openingsuren.

Deze vrijwilligers - of permanentieverantwoordelijken - zullen zoals steeds studenten erop attent maken dat het stil moet zijn in de studieruimte, maar zullen er ook op toezien dat iedereen de coronamaatregelen naleeft.

Blokbar in tijden van Corona

Ook tijdens de Blokbar zal er gezorgd moeten worden voor de nodige hygiëne en blijft social distancing de norm. Om die reden beperken we de capaciteit van de zaal van 120 personen naar 50 personen en zullen studenten enkel kunnen deelnemen op basis van een reservatie die door de permanentieverantwoordelijke gecontroleerd zal worden. De tafels worden voldoende ruim uit elkaar geplaatst, kunnen enkel voor een volledige dag vastgelegd worden en de studenten zullen steeds met de rug naar elkaar toe zitten. De zaal zal voorzien worden met een circulatieplan met één ingang en één uitgang, eenrichtingsverkeer en brede doorgangen.

Om de hygiënemaatregelen goed te kunnen opvolgen zal er deze keer geen koffie of waterstandje zijn en worden er aan de ingang dispensers voorzien met desinfecterende handgel die men verplicht zal moeten gebruiken bij het binnenkomen.

Meer informatie kan je vinden op https://www.jeugdingenk.be/studeren .

Toon Vandeurzen