TOERISME - Een pop-up Camperterrein

Overnachtingsplaatsen voor kampeerwagens in Genk.

De vraag naar overnachtingsmogelijkheden voor kampeerwagens zit in de lift. Gezien de huidige coronacrisis en de verhoogde vraag naar vakantie in eigen land, verwacht ik dat de capaciteit van het camperterrein in Kattevennen deze zomer onvoldoende zal zijn. In Genk zijn er verder ook geen private kampeerbedrijven.

Dienst Toerisme en ik kregen vanuit de Horeca bovendien de vraag om aan te sluiten bij de nieuwe trend van camperdining: campertoeristen rijden naar een specifieke takeaway zaak waar ze hun maaltijd afhalen om er dan ter plaatse in hun mobilhome van te genieten.

Hoe meer gasten hun verblijf in Genk kunnen verlengen door meer overnachtingsmogelijkheden, dat betekent ook meer mogelijkheden om een bezoek te brengen aan onze Genkse sites, horeca en andere mooie plekjes!

Camperterrein Kattevennen_4860_1.png
Op zoek naar beschikbare terreinen.

Voor de realisatie van een tijdelijk camperterrein, moet worden voldaan aan een aantal voorwaarden rond kamperen. In overleg met diverse stadsdiensten, onderzochten we de terreinen op basis van ligging, ondergrond, eigendom en bereikbaarheid.

Uiteindelijk gaven mijn collega’s van het schepencollege en ikzelf ons akkoord voor de realisatie van een pop-up camperterrein op volgende twee locaties:

  • Het terrein ter hoogte van De Uitdaging, gelegen naast de site C-mine. Hier zou er ruimte zijn om 20 campers tegelijk te laten overnachten tussen 1 juni en 30 september.

  • De grootste parking aan de Schabartstraat ter hoogte van Genk VV wordt beschikbaar gesteld voor 20 campers tot 31 augustus.

Luchtfoto.jpeg
Toon Vandeurzen