EVENEMENTEN - Molenvijver terrast

Een nieuwe editie in 2021

Vorig jaar, bij de start van de coronacrisis, werd er binnen stad Genk een werkgroep opgestart om na te denken over alternatieve zomeracties. Evenementen en concepten die corona-proof een antwoord zouden bieden voor het wegvallen van een bezoekersprogramma. Het concept Molenvijver Terrast was één van die concepten die met succes een coronaproof alternatief hebben geboden aan de Genkenaar en bezoekers van buiten onze stad.

Ook voor 2021 werd ons duidelijk dat ons gebruikelijk programma van de voorgaande jaren nog niet aan de orde zou zijn. We gingen opnieuw op zoek naar ondersteuningsmaatregelen voor handel en horeca en willen tegelijkertijd opnieuw een veilig bezoekersprogramma kunnen aanbieden. Molenvijver Terrast 2021 pas binnen deze doelstelling.

2021.03.23 - Molenvijver terrast 2020.JPG
Steun voor de horeca

Horecazaken en cafés krijgen dankzij Molenvijver Terrast de mogelijkheid om een extra uitbating te doen en een dag extra inkomsten te verwerven. De terrasuitbating kan wekelijks kosteloos gereserveerd worden door een Genkse horecauitbater. Er wordt zitgelegenheid voorzien voor ongeveer 100 personen, allemaal op veilige afstand van elkaar. De uitbater kan bovendien een bijkomende aanvraag doen om eten te verkopen. Standaarddranken zullen voor alle uitbaters gelijk geprijsd zijn, speciale dranken en voeding kunnen wel afwijken.

Vanaf wanneer kunnen we terrassen?

Molenvijver Terrast zal starten van zodra de horeca weer mag openen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de eventuele wijzigingen in de coronamaatregelen. Volgens de huidige regels wordt er gewerkt naar een heropening op 1 mei.

Het terras van de Molenvijvers zal geopend zijn van 1 mei tot en met 30 september 2021 op dagen met mooi weer en zal plaats bieden voor ongeveer 100 bezoekers. Van zondag tot donderdag kan je van 10u tot middernacht op het terras vertoeven. Op vrijdag en zaterdag zal het terras geopend zijn tot 1 uur.

See you there!

Toon op terras.jpg
Toon Vandeurzen