TOERISME - Visit Genk Pas & Fotogeniek Fietsen

Twee nieuwe toeristische producten voor stad Genk.

De Visit Genk Pas.

Ondanks de moeilijke corona-omstandigheden blijven we bij stad Genk inzetten op een gevarieerd en vernieuwend toeristisch aanbod. Met de lancering van de Visit Genk Pas leggen we de focus op het meerdaagse verblijfstoerisme. De pas beschikt over drie vouchers waarmee je drie Genkse toeristische attracties kan bezoeken aan 22 euro. Een voordeeltarief, waarmee je tot 11,50 euro kan besparen!

De pas biedt toegang tot verschillende populaire attracties in Genk: LABIOMISTA, C-mine expeditie, de Cosmodrome, de Stokkenmanroute en minigolf in Kattevennen en het SportinGenk-zwembad. Vanaf mei vullen we dit aanbod nog aan met Goalmine en de Stadiontour in de Luminus Arena van KRC Genk, het Mijndepot op Thor Park en het Openluchtmuseum van Bokrijk. Een volledig overzicht van alle activiteiten kan je terugvinden op www.visitgenk.be.

De pas, die geldig is tot eind 2022 en enkel op eigen naam gebruikt kan worden, is te koop aan de bezoekersonthalen van C-mine, LABIOMISTA en Kattevennen én bij heel wat Genkse logies. De Visit Genk Pas is een mooie aanvulling op het huidige aanbod en stimuleert bezoekers om Genk beter te leren kennen aan een voordeeltarief.

MRTN0250.jpg

Op de fiets langs Genkse hotspots.

Ook de outdoor toeristische beleving in Genk wordt verder uitgebreid met de vernieuwing van de Fotogeniek Fietsen-route. Het traject loopt nu volledig over het Genkse fietsroutenetwerk, waarbij je kan kiezen tussen drie verschillende lussen: 22, 40 of 52 km. Deze groene, blauwe en rode routes verbinden de belangrijkste Genkse hotspots met elkaar: LABIOMISTA, C-mine, Bokrijk, Kattevennen, Thor Park en Genk-Centrum. Onderweg kom je toffe picknickplekken, kidsproof activiteiten en instagramwaardige stops tegen. Voor ieder wat wils en voor elke leeftijd leuk om te doen!

Na de skeelerroute is ook deze vernieuwde route een geweldige manier om de mooiste plekjes in Genk op een originele manier te leren kennen. Door gebruik te maken van het fietsroutenetwerk kunnen we ook alle comfort bieden, zodat de bezoeker volop kan genieten van een leuke en ontspannende fietstocht!

Alle routes en bezienswaardigheden zijn verzameld op de gloednieuwe ‘Fotogeniek Fietsen-kaart’, die je ook bij de toeristische bezoekersonthalen kan vinden. Je kan ze bovendien ook afhalen bij de lokale fietshandelaars, de Genkse logies en in de bib! Op de kaart staat trouwens ook info over afhaalpunten voor huurfietsen, oplaadpunten voor elektrische fietsen, overdekte fietsenstallingen en de fietsherstelpunten in Genk. Op en top fietsproof dus!

Wil je meer informatie? Surf dan naar visitgenk.be/visitgenkpas en visitgenk.be/fotogeniekfietsen!

MRTN0295.jpg
Toon Vandeurzen