ECONOMIE - Iedereen Terrast

100.000 euro extra ondersteuning voor de heropstart van de Genkse horeca

Voor de zomer van 2020 werd er het alternatief programma ‘Iedereen Terrast’ uitgewerkt en gerealiseerd om de hard getroffen horeca zoveel mogelijk te ondersteunen. Ook dit jaar werd er een nieuw voorstel uitgewerkt om de horeca, na een lange sluitingsperiode, een goede boost te geven. Daarbij wordt er volop ingezet op veilige en aangename terrassen.

Ik wil de horeca alle kansen geven om een goede heropening door te maken. Daarom ondersteunen we hen in het kader van Iedereen Terrast met een toelage van maximum €300,00. Dit budget wordt voorzien voor de aankoop en/of huur van producten die hen kunnen ondersteunen in een maximale en coronaproof uitbating: overdekkingen, parasols, dekentjes, verwarmingselementen, CO2-meters en aankleding.

En dat is niet alles! In de zomer van 2021 staat er ook een EK op de agenda! Daarom wordt er bovenop de toelage nog een bijkomende ondersteuning van €100,00 mogelijk gemaakt voor de huur of aankoop van tv-scherm(en) en thematische EK-aankleding of inrichting van het terras.

Centrum2.jpg
Toelagereglement.

De toekenning van deze toelage zal goedgekeurd worden als men voldoet aan de voorwaarden bepaald in het toelagereglement. Dit reglement kan men opvragen bij de dienst Economie van stad Genk en zal in werking treden op 21 april 2021 en zal lopen tot 31 augustus 2021. Enkel aanvragen die volledig en ontvankelijk ingediend worden vóór 31 augustus, komen in aanmerking.

Een aanvraag indienen kan via het e-formulier op www.genk.be, waarna de bezorgde bewijsstukken en gegevens afgetoetst worden aan de vooropgestelde voorwaarden. De uitbetaling van de ondersteuning gebeurt, na goedkeuring van het dossier door de burgemeester, binnen de 30 dagen na goedkeuring.

Ik kijk alvast uit naar dalende cijfers, meer zon en gezellige momenten op de Genkse terrassen in de zomer!
Vennestraat.JPG
Toon Vandeurzen