EVENEMENTEN - Bar Parasol

We kleden de Grote Markt in tijdens het EK.

Tijdens het WK voetbal in 2018, plaatste Horeca Groot Genk in samenwerking met de diensten Evenementen en Economie, het concept ‘Bar Parasol’ op de Grote Markt. Het concept bestond uit een overkapping en een groot scherm met een specifieke aankleding en inrichting rond de Belgische driekleur en voetbal.

Met het EK 2021 in het vooruitzicht, wilt dienst Evenementen tussen 11 juni en 11 juli het concept opnieuw laten plaatsen op de Grote Markt, weliswaar in een aangepaste versie die coronaproof is. Het gaat om een terrasoverkapping ingekleed met gekleurde parasols. In deze overkapping zullen TV-schermen geplaatst worden, zodat bezoekers de voetbalwedstrijden kunnen kijken.

Bar Parasol 2.jpg
Ondersteuning voor de Horeca.

Gezien de huidige coronamaatregelen is het verboden om grote schermen en buitentogen te plaatsen en ook het afspelen van versterkte muziek mag niet tijdens het EK voetbal. Stad Genk is daarom op zoek gegaan naar alternatieven om ervoor te zorgen dat de voetbalfans wel ergens terecht kunnen om te supporteren voor hun favoriete voetbalploeg.

Elke horecazaak krijgt de mogelijkheid om online een ondersteuning van €100,00 aan te vragen waarmee ze een scherm kunnen huren voor hun terras en om aankleding in het voetbalthema te kunnen voorzien.

Bovendien kan elke horecazaak op de Grote Markt (zijde Marktstraat) met een geldige horeca/terrasvergunning, een gedeelte terras onder de ‘Bar Parasol’-overkapping mogen plaatsen om uit te baten.

Bar Parasol.jpg
En na het EK?

Omdat de terrasoverkapping een absolute meerwaarde is voor het straatbeeld en de sfeer in de zomermaanden, werd er afgesproken dat ‘Bar Parasol’ zal blijven staan tot 12 september. Na het EK kan deze namelijk nog steeds dienst doen als extra overdekte terrasruimte voor de horecazaken. Het voetbalthema zal dan wel plaats maken voor een andere, zomerse inkleding.

Toon Vandeurzen