JEUGD - We sturen onze jeugd veilig op kamp: Hygiënepakketten voor jeugdverenigingen en speelpleinwerkingen

We helpen graag waar het kan!

Het gaat steeds beter met de coronacijfers. Het aantal besmettingen zakt ook in Genk onafgebroken verder sinds 23 mei, met in de laatste week nog 26 besmettingen en met steeds minder patiënten op de intensieve zorgen. Dat is goed nieuws! Maar we zijn er natuurlijk nog niet.

We blijven daarom oproepen om de maatregelen op te volgen en aandacht te blijven hebben voor de basisregels om verdere besmettingen tegen te gaan.

Ook jeugdverenigingen en speelpleinwerkingen voelen maar al te goed dat Corona nog niet voorbij is. Speelplein en jeugdkampen kunnen gelukkig wel weer plaatsvinden, maar er gelden daarvoor strikte protocollen met duidelijke regels.

Foto Stad Genk

Foto Stad Genk

Om onze 22 Genkse jeugdverenigingen en speelpleinwerkingen te ondersteunen in deze werking bieden we hen graag gratis hygiënepakketten aan. Zo een pakket bestaat uit 40 pakjes papieren zakdoekjes en 26 flessen van telkens 5 liter handgel met daarbovenop nog eens 60 liter navulling. We geven ook nog telkens 3.800 mondmaskers.

Het zijn de verenigingen zelf die na rondvraag en via de algemene vergadering van de stedelijke Jeugdraad zelf aangaven vooral nood te hebben aan papieren zakdoekjes, handgel en mondmaskers. Het gaat om papieren mondmaskers, omdat dit voor de werking van veel verenigingen een stuk eenvoudiger is dan te werken met stoffen mondmaskers, die op kamp ook niet altijd gewassen kunnen worden.

Heel veel dank aan alle leiders, begeleiders, moni’s, kookouders en iedereen die zich mee inzet om onze Genkse kinderen en jongeren deze zomer opnieuw een onvergetelijk kamp te bezorgen!

Foto Stad Genk

Foto Stad Genk

Toon Vandeurzen